byYlva textildesign

Blad

Blad

Mönstret Blad har stilistiskt tecknade blad som slingrar sig regelbundet och lugnt över hela mattans yta. Inspiration från de traditionella indiska ytmönstren. Det känns nytt och roligt med lite ytmönster igen.

Wave

Wave
Wave

Nya designen Wave - av Ylva Kongbäck Östlund - är mönstret med frihetslängtan. Det har ett friskt form- och färgspråk från 60-talets positivism. Mjuka och grafiska böljar vågorna över golvet. En matta som kan tillföra dekor i ett rum. Vågor har alltid fascinerat Ylva som växt upp och levt vid  vatten.

 

Kadett

Kadett
Kadett

KADETT – plastmatta - långrandig med inspiration från de klassiska kadettygernas smala ränder på längden och med en kant som ger den ett oliksidigt intryck som t.ex. blå med vita ränder eller vit med blåa ränder. Användbar tillsammans med många olika stilar.

Ros

Ros
Ros

ROS – en modern ros i en matta av plast. Rosor och pioner är mina trädgårdsvänner. Därför måste jag ha en rosmatta. Den mjuka snurren som rosen har kan mjuka upp och dekorera ett rum.

Spikensiken

Spikensiken
Spikensiken

SPIKENSIKEN - plastmatta i mitt mönster gjort speciellt för fiskeläget Spiken, där jag bor och låter mina mönster växa fram i den inspirerande miljön. Färgställningarna är fler än på halvlinnetextilierna som mattorna är uppföljare till.

 

© Ylva Kongbäck. ylva@byylva.se. www.byylva.se.